FINÁLE 8. ROČNÍKU KÁBA CUPU SE POVEDLO

19.08.2022 23:54

Poslední neděli v červnu jsme tradičně odehráli finálový turnaj Kába cupu v H. Počaplech. Kolem 7. hodiny ranní za mlžného oparu začínala přijíždět první družstva, v 8 hodin byl výkop prvních zápasů. Ze začátku padalo poměrně málo branek, ale jak mlha odešla, tak se zároveň začalo střelcům dařit a dopoledne jsme viděli 97 gólů! Dopoledne jsme odehráli utkání ve skupinách a poté všichni rychle snědli řízek s bramborem a šup na doprovodné soutěže. Nejdřív každé družstvo vyslalo svého zástupce a trefovali jsme otvor na desce zavěšené na břevno velké branky, po druhém kole jsme měli dva finalisty z O. Vody a z Choltic, 15 míčů včetně vaku na míče a poháru pro nejšikovnějšího hráče si odvážejí Choltice. Stejná soutěž pro trenéry, souboj Roztoky a Řevnice, pohár pro nejšikovnějšího trenéra, trika pro celé družstvo, adidas trenýrky pro sebe a svého kolegu a sud piva získávají SK Roztoky.

Po těchto soutěžích jsme měli připravenou dražbu dresů pro 5letého Tomáška, který se svojí maminkou a sestřičkou přijel mezi nás, na první pohled bylo jasné, že Tom i jeho maminka jsou plně připraveni bojovat s nepřízní osudu, my jsme jim chtěli finančně pomoci v jejich boji, chtěli jsme podpořit návštěvy specializovaného zařízení, které Tomovi pomáhají překonávat nástrahy kvadruspastické mozkové obrny a snad i s naší pomocí se Tomík bude moci „postavit na vlastní nohy“. Začali jsme dresem Sparty Tomáše Čvančary, vydražil ho pan Grygar pro svého syna, částku poslal na účet Tomáška a pak svému synovi řekl, že by měl nápad, že by dres vrátil do opětovné dražby, ale rozhodnutí nechá na něm. My už v té chvíli dražili dres národního mužstva, ale to dětské rozhodnutí bylo fantastické. Strašně rád by dres měl, ale zvítězil úžasný pocit pomoci Tomáškovi a dres nám opravdu vrátil do další dražby! No a to byl signál pro všechny, najednou se začalo přihazovat po tisících a my jsme vydražili dresy nároďáku, Tomáše Čvančary a dres Hellasu Verony A.Baráka, další rychle spěchali přihodit do pokladničky pro Tomáška, další tatínek přišel a aniž by dražil, tak se rozhodl že pošle částku 10.000,- Tomovi na účet, další tatínek si vzal číslo účtu a slíbil, že Tomíkovi bude posílat každý měsíc tisícovku! Dražba, přispívání do kasičky nebo na účet, všichni jste byli skvělí, vybrali jsme 65.265,-, pořadatelé Kába cupu přidali 6.735,- a tím jsme se dostali na rekordní částku – 72.000,-, a tisícovka každý měsíc, za Tomáška moc děkujeme!!! Jeho maminka jako poděkování napekla sladké, a protože dojetím nemohla mluvit, tak děkovala rozdáním svých napečených laskomin. Spolu s Tomáškem a malou sestřičkou s námi zůstala a pomohla nám s losováním tomboly, rozdávali jsme pivo, víno, kávu, vstupenky na střešní terasy paláce Lucerna, sportovní bundy, vstupenky na nároďák, dres PSG Neymara, dres Bořka Dočkala s podpisem a hlavní cenu- zájezd pro dva na Bundesligu. Odpoledne se hrála utkání play-off, kluci a děvčata bojovali jako lvi, v některých zápasech se rozhodovalo až na penalty, radost se střídala se smutkem. V semifinále Sadská porazila 1:0 Unhošť a ve druhém utkání mezi Roztoky a D.Břežany branka nepadla, v penaltách uspělo družstvo Roztok. V utkání o třetí místo zvítězilo družstvo D.Břežan a šlo se na finále. Nástup obou finalistů za znělky Ligy mistrů, na rukou naskakovala husí kůže, fandové okolo hřiště, parádní atmosféra. Sadská vyhrála loňský ročník a i v tomto finále se dostala do vedení 1:0 a vypadalo to, že těsné vedení udrží, ale pár vteřin před koncem Roztoky vyrovnaly, penalty!

Opravdové vyvrcholení Kába cupu, všichni se nahrnuli k brance u tribunky a šlo se kopat. První dvě penalty Roztoky neproměnily, Sadská byla bezchybná, a když proměnila i čtvrtý pokus, bylo dobojováno, poprvé v hisrorii se podařilo někomu obhájit prvenství!

To ale nebyl konec turnaje, při vyhlašování výsledků jsme rozdávali další ceny.

Nejdřív obdrželi skleněné trofeje a voucher na nákup sportovního vybavení nejlepší brankář (Matěj Skořepa-Roztoky), střelec (Jan Steinmetz-Sadská-13 gólů) a nejlepší hráč (Matyáš Benda-Březnice). Vylosovali jsme dvě družstva ze všech z Kába cupu, kteří od nás obdrží vstupenky do ZOO Praha (Hrdlív, Dolnobřežansko), věnovali jsme družstvu z Klecan trika jako poděkování za počin jednoho z jejich tatínků, který jak už jsme uvedli výše, věnoval Tomovi 10.000,-, vylosovali jsme setkání s trenérem nároďáku J.Šilhavým (Unhošt) a pak se losoval pro jednoho hráče zájezd na Bundesligu – štěstí se usmálo na jednoho z hráčů Ledče nad Sázavou.

Pohár, bronzové medaile a vstupenky na ligové utkání Sparty putují do D.Břežan, stříbro, pohár a vstupenky na nároďák získávají Roztoky. We Are the Champions – skladba od bristké skupiny Queen, zlaté medaile, obrovský pohár a zájezd na Bundesligu – to byla opět po roce radost družstva AFK Sadská.

Společně se všemi účastníky Kába cupu jsme si udělali den, který si i přes značné vedro užili úplně všichni, občas byl využíván ochlazovací stojan s vodní mlhou, občas jsme si užili nějakou legraci, užili jsme si spousty krásných akcí, gólů, obrovskou radost a občas zklamání, možná i slzičku, to ale k fotbalu patří, ale hlavně děkujeme všem za to, že jsme si společně neděli užili a ještě jsme u toho mohli zažít krásné pocity sounáležitosti, pocity, kdy dokážeme pomáhat a za to všechno si naše poděkování zaslouží úplně všichni, počínaje těmi, kdo nám umožňují, abychom mohli tento turnaj uskutečnit a konče těmi, kteří se správným zápalem bojují na hřišti.

Tak zase za rok, přátelé....