10. ROČNÍK KÁBA CUPU ODSTARTOVÁN!

25.11.2023 22:07

Páteční podvečer, venku nevlídno, ale v restauraci v pražských Třeboradicích bylo úplně jinak. Sjížděli se sem zástupci pozvaných všech 72 účastníků 10. ročníku Kába cupu, doprava trošku komplikovala příjezd, tak jsme začátek o pár minut posunuli. Nikomu to nevadilo, v sále bylo teploučko, ale hlavně raut byl v plném provozu - hovězí tataráček s lanýžovým olejem, roastbeef, kuřecí a vepřové řízečky, řecký salát s FETA sýrem a olivami, bramborový salát, caesar salát, gulášek, kuřecí, vepřové a hovězí medailonky, filet lososa, grilovanou zeleninu, uzenou kýtu, popř. ovocné a čokoládové dezerty, tiramisu, čokoládové mousse, bylo co ochutnávat.

 

Poté už moderátor Oliver rozjel program, shrnuli jsme si 10 let Kába cupu, připomenuli jsme si spousty rozdaných zážitků, vzpomínali jsme na začátky, kdy v roce 2014 odehrálo Kába cup celkem 12 družstev, tedy stejný počet, jaký odehrál úvodní kvalifikační turnaj v 9. ročníku na stadiónu SK Kladno.

 

Za 10 let se v Kába cupu vystřídalo 7000 účastníků ze 195 oddílů, společně jsme zažili moc a moc zajímavého, společně jsme navštěvovali ligová utkání Slavie, byli jsme na ME 21 v Praze, jezdíme s vítězem na Bundesligu do Německa, byli jsme také v Salzburgu na utkání RB Salzburg a navštívili jsme také hangár Red Bullu, odehráli jsme finálový turnaj na havním stadiónu Slavie, rozdávali jsme další vstupenky, ceny, dárky, zážitky.

 

Kába cup kromě jednoho ročníku odehrál všechna finále v H. Počaplech, o propojení s tímto turnajem nám přišla povídat starostka obce, samozřejmě na finále 10. ročníku 23.6.2024 nám přislíbila opět skvěle (jako vždy) připravený areál a my se moc těšíme. No a pak nastala chvilka, kdy nám paní starostka pomohla odhalit nové logo Kába cupu, na první pohled je zřejmé, že všichni účastníci Kába cupu jsou adoptivním rodičem tučňáka v pražské ZOO a my jsme před dvěma lety dětem slíbili, že se to promítne i do našeho loga.

 

Slavnostního večera se také zúčastnila naše „malá hrdinka“ 3letá Magdalénka, která trpí vzácnou genetickou mutací, která způsobuje tzv. „nemoc hadrových panenek“, nefungují jí ruce, nohy, nemluví, po dvouletém vyšetření a zkoumání jí bylo v září diagnostikováno toto onemocnění. Takže známe soupeře, ale nevíme jakou cestu a jakou taktiku zvolit, abychom ho porazili a aby Magdalénka mohla zažívat stejné pocity, jako kluci a holky, kteří mohou v Kába cupu běhat za míčem a mohou dělat věci, které na rozdíl od Magdalénky jsou pro ně samozřejmé....

Maminka v náručí se svojí milovanou přišla také na pódium a popsala nám jejich životní příběh, toto onemocnění nemá nikdo jiný v ČR, no a teď už je to na nás všech, abychom na zveřejněný transparentní účet nasbírali co nejvíc, aby Magdalénka mohla vyrazit do boje....

Náš hlavní partner Macron zdůraznil, proč si vybral Kába cup jako partnera, že se ztotožňují s podporou menších oddílů a také s podporou dětí, které nemají to správné životní štěstí, ihned poslal na transparentní účet 10.000,- Kč a z každého nákupu v rámci Kába cupu bude přispívat dalšími procenty, super! Maminka Magdalénky poděkovala za podporu a na oplátku zase udělala radost třem družstvům při losování, Macron totiž věnoval zdarma vybavení pro oddíly, a tak částku 10.000,- získali kluci a holky ze Zdic, 20.000,- si odváží sdružené družstvo Tichonice/Kácov a 30.000,- spadlo do klína Slovanu Poděbrady, Macroňáci, jménem všech za váš počin moc děkujeme.

 

Samozřejmě jsme v průběhu večera poděkovali všem partnerům, kamarádům, známým, prostě všem, bez obrovské podpory obrovského množství lidiček bychom turnaj nemohli uskutečnit, a hlavně jsme tak jako vždy poděkovali vám všem, kteří se dětem ve fotbale věnujete, opravdu si to moc zasloužíte!

 

Z našeho pohledu to byl krásný a pohodový večer, měli jsme čas se více poznávat, pobavit se nejen o fotbale, sdělovat si zážitky, jestli je lepší guláš s bramboráčky nebo medailonky s opečenými brambůrkami, občas někdo litoval, že nepřijel s řidičem, protože nabídka vín byla zajímavá.... Děkujeme za krásný večer všem a už se těšíme na samotné kvalifikační turnaje!!!

Užijte si hezký předvánoční čas, užívejte si pohodu, hodně dárečků najděte pod vánočním stromečkem, dělejte radost svým blízkým, budeme moc rádi, když si vzpomenete při té příležitosti i na Magdalénku a v květnu ať jste v plné síle, my se na kvalifikace už teď těšíme!!!