KÁBA CUP MÁ NOVÉHO ŠAMPIONA

25.06.2018 16:39

Finále turnaje KÁBA CUP se díky vstřícnému jednání vedení klubu Slavia Praha uskutečnilo dne 24. 6. 2018 přímo na hlavním hřišti ligového stadiónu.

Bezmála 360 žákovských účastníků z celkem 24 klubů Středočeského kraje tak mělo možnost dostat se na trávník ligového klubu po němž předtím běhalo spousta špičkových fotbalistů, a tak se většině z nich v neděli splnil jejich sen nebo mají z účasti životní zážitek.

V polední pauze si kluby zasoutěžily ve střelbě na bránu, vítězné družstvo STM SK Sokol Zlatníky/Jesenice si odneslo balony pro celý tým, které do soutěže věnovala společnost SportFotbal. V soutěži trenérů pak zabodoval trenér družstva Dobrovice, a tak si vykopal packy piva Rebel od Havlíčkobrodského pivovaru.

Turnaji tradičně nechyběl ani charitativní podtext. Díky vedení Slavie se podařilo vytipovat šestiletou dívku, která kvůli zdravotnímu postižení (spinální svalová atrofie) bohužel nikdy sportovat nebude moci. Přímo na hřišti si poté společně s rodinou, která ji na akci doprovázela, převzala voucher na 16.800 Kč. Nejštědřejším dražitelem turnaje se stal trenér Lhoty Ivan Horák, který Nikolce přispěl vydražením dresu P. Kuky s podpisem a kopaček T. Součka s podpisem částkou 4.500 Kč. Výslednou sumu po skončení dražby navýšil ještě o 1.000 Kč přímým darem trenér klubu Benátek Radek Lacina. Do pokladničky u vstupu do arény poté diváci naházeli dalších 3.120 korun a zvýšili tak celkový výtěžek z dražby na krásných 20.920 korun. Nikolka by ráda dar využila nejen na úhradu rehabilitačních cvičení, které jsou pro ni životně důležité, ale chtěla by se za vybrané peníze podívat do Legolandu.

Největším překvapením turnaje se stalo družstvo Lhota, které bylo do finále posláno z kvalifikací na divokou kartu. Lhota proplula finálem v Edenu pouze s jednou výhrou v zápasech, ale díky úspěšnému vychytání penalt z několika remizových zápasů se dokonce prodrala až do samotného finále, a tak se v boji s Luštěnicemi utkala o první příčku. S výsledkem 2:1 vyhrálo družstvo Luštěnice, které se stalo letošním šampionem turnaje KÁBA CUP, čímž získalo kromě zlatých medailí a poháru zájezd do Německa na zápas RB Lipsko.

Pořadatelé ocenili plaketou a dárkem také nejlepší hráče turnaje:
nejlepší střelec - Samuel Hellmiss - Luštěnice
nejlepší hráč - Václav Plaček - Suchdol
nejlepší brankář - Karolína Vokurková - Lhota

Konečné pořadí:
1. Tělovýchovná jednota Sokol Luštěnice
2. STM SK Lhota,z.s./Doksy 
3. TJ Unhošť
4. TJ Sokol Suchdol
5. STM SK Sokol Zlatníky Jesenice
6. TJ Spartak Rožmitál pod Třemšínem
7. FK Hředle
8. STM Cerhovice/Drozdov
9. STM Fk Čechie Vltavan
10. TJ Karlštejn 
11. TJ Slavoj Vrdy
12. Tělovýchovná jednota Sokol Cítov/Horní Počaply
13. Spartak Žebrák
14. SK Olympie Dolní Břežany
15. SK Slaný 
16. TJ Sokol Hrdlív 
17. Tělovýchovná jednota Sokol Tišice
18. TJ Ligmet Milín 
19. FK Červené Pečky
20. Fotbalový klub Dobrovice
21. SK Nový Knín
22. Cidlinská FA
23. TJ Řepín 
24. SK Benátky nad Jizerou

Organizátoři turnaje se v rámci okolností rozhodli přímo na místě ocenit i fanoušky, bez kterých by atmosféra turnaje byla poloviční. Fandům ze Suchdola věnuje 15 vstupenek na utkání Slavie.

Další ceny se rozdávaly ve štědré tombole. První cenou je zájezd se šampiony na bundesligu, dále bylo možné díky slosovatelným vstupenkám vyhrát vstupenky na zápas Česko:Slovensko, pobyt v horském penzionu Harrachovská Hacienda, komentovanou prohlídku pivovaru v Havlíčkově Brodě pro skupinu 15ti osob a další ceny, které pivovar do tomboly věnoval.

Zkrátka báječný den, jehož úžasnou atmosféru nelze vyjádřit psaným slovem. To se opravdu musí zažít. Děkujeme, Slavie!

 

 

Foto: A. Čvančara